קאלוס

קאלוס או קורן ברגל. מרגיש ממש כמו אבן בנעל. איך אפשר להיפטר ממנו בטיפול רפואי פשוט בלי לרכוש תכשירים יקרים? כל פרטי הטיפול ועוד כמה טיפים למניעה במאמר המלא. 

 

קאלוס (Callus) או קורן (Corn) הם וריאציות של עור קשה שמופיעות בדרך כלל בכפות הרגליים או בידיים. הן שכבות עור עבות וקשות שמתפתחות כאשר העור מנסה להגן על עצמו מפני חיכוך ולחץ. העור הקשה עלול להוות מקור לכאב או הפרעה אסתטית, אך גם יכול לא להפריע כלל. 

במצב בריא, יש לטפל בעור הקשה רק כאשר נגרמת אי נוחות. עבור רוב האנשים, הסרת מקור החיכוך או הלחץ יסייע במניעת הישנות התופעה לאחר טיפול יעיל.

במצב של סוכרת, או מצב אחר הגורם לזרימת דם ירודה לכפות הרגליים, ישנו סיכון לסיבוכים כתוצאה מקאלוס או קורן ברגל. לכן, חשוב להתייעץ עם רופא בנוגע לטיפול מתאים. 

תסמינים של קאלוס וקורן

אומנם ישנם הבדלים בין קאלוס לקורן אך התסמינים הם די דומים. מדובר באזור עבה ומחוספס של העור,

בליטה קשה ומורמת. יכולה להיות רגישות או כאב מתחת לעור. ייתכן עור מתקלף, יבש או עור שנראה חלק כמו שעווה. היווצרות העור המיותר, לעיתים נותן הרגשה שגוף זר נכנס לנעל וגורם לכאב.

 מה ההבדל בין קאלוס לקורן?

קאלוס בדרך כלל מתפתח על כפות הרגליים, במיוחד מתחת לעקבים או לכדור כף הרגל, וכן בכפות הידיים. כתוצאה מחיכוך או לחץ מתמשך במקום מסויים נוצרים שכבות נוספות של עור יבש המעבה את העור. הקאלוס משתנה בגודל ובצורה ולרוב היא גדולה יותר מאשר קורן.

יבלות הקורן הם לרוב קטנים יותר מקאלוס ויש להם מרכז קשה המוקף בעור דלקתי. קורן נוטה להתפתח על חלקים בכפות הרגליים שלא בהכרח נושאים משקל, כמו למשל בכל חלקי אצבעות הרגליים וביניהם. הן נוצרות כתוצאה מחיכוך בנעליים או באצבעות אחת בשניה. יבלות קורן עשויות מאד להכאיב כאשר מופעל עליהן לחץ.

מהם הגורמים לקאלוס בכף הרגל? 

לחץ וחיכוך מפעולות חוזרות ונשנות גורמים להתפתחות וצמיחת קאלוס. 

מקורות לחץ וחיכוך כוללים:

  1. נעילת נעליים שאינן מתאימות – נעליים צמודות ונעלי עקב יכולות לדחוס אזורים בכפות הרגליים. כמו כן, כאשר נעל רופף מדי, כף הרגל עלולה להחליק ולהתחכך שוב ושוב בנעל. כף הרגל עשויה גם להתחכך בתפר בתוך הנעל.
  2. נעילת נעליים וסנדלים ללא גרביים לפעמים עלולה לגרום לחיכוך ברגליים. גרביים שאינן מתאימות כראוי גם יכולים להוות בעיה.
  3. נגינה בכלים או שימוש בכלי עבודה – קאלוס על הידיים עשוי לנבוע מלחץ או שפשוף חוזר ונשנה של שימוש בכלי נגינה, שימוש בכלי עבודה או אפילו כתיבה.

גורמי סיכון לפיתוח קאלוס: 

  1. בוהן עקומה (Bunions) – בוניון הוא בליטה לא תקינה הנוצרת על המפרק בבסיס הבוהן הגדולה.
  2. אצבע מורמת או אצבע פטיש (Hammertoe) 
  3. עיוותים אחרים ברגליים – מצבים מסוימים, כגון דורבן עצם, עלולים לגרום לשפשוף מתמיד בתוך הנעל.
  4. עבודה בידיים ללא הגנה – שימוש בכלי עבודה מבלי ללבוש כפפות חושף את העור לחיכוכים רבים.

כיצד ניתן למנוע קאלוס?

  1. נעילת נעליים בהתאמה נוחה ויציבה, שמרפדות את הרגל ואינן גורמות לשפשוף והחמרת הקאלוס. 
  2. רוטציה בין שתי זוגות נעליים – לאנשים עם נטייה לקאלוס בכפות רגליים, מומלץ לעשות רוטציה בין שתי זוגות נעליים, כלומר לא לנעול את אותו זוג נעליים יומיים ברצף, זאת על מנת למנוע שפשוף עקבי באותו מקום יום אחרי יום.

טיפול בקאלוס (Callus) וקורן (Corn)

אפילו מעט עודף עור של קאלוס או קורן יכול לגרום לאי נוחות מאד משמעותית בהליכה וממש להגביל את התנועה ולכן במקרים כאלה מומלץ לטפל.

הציוד הנדרש: משחה בהכנה רוקחית המכילה 40% חומצה סליצילית (מרשם רופא), פלסטר לויקופלאסט, סכין קילוף עור או פצירה ממתכת.

  1.  מורחים את המשחה המכילה 40% חומצה סליצילית על הקאלוס.
  2. לאחר מריחת המשחה על הקאלוס מכסים עם פלסטר לויקופלסט ומשאירים ל 24 שעות.
  3. לאחר 24 שעות, מורידים את הפלסטר ומגרדים בעדינות עם סכין הקילוף או הפצירה. יש לשים לב לא לגרד לרמה של דימום, אלא להפסיק שלב קודם. חוזרים על פעולה זאת בהתאם לצורך. 

לסיכום:

קאלוס וקורן הן מצבים של עודפי עור המופיעים בעקבות לחץ או שפשוף עקבי באותו מקום. מומלץ לטפל במצבים בהם הקאלוס או הקורן מהווים מקור לכאב. באוכלוסיית סיכון כגון סוכרת מומלץ להיוועץ ברופא כדי למנוע סיבוכים וזיהומים. 

    מחכים תמיד לשמוע מכם! מוזמנים לפנות אלינו, לכתוב אלינו ישירות למייל skincare@goldenhersh.co.il, לשוחח ב: 02-6540397, או להתעדכן בפייסבוק או באינסטגרם.

    תגובה אחת על הפוסט “קאלוס

    1. Pingback: יובש בעקב כף הרגל - Goldenhersh

    התגובות סגורות.

    נגישות
    לתחילת צ'אט
    היי, איך אפשר לעזור?